Sivut

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kysymyksiä ja vastauksia

Tässä tällanen kysymys- ja vastauspostaus:

 Onko sinulle diagnosoitu jokin psyykkinen sairaus?
- vaikea masennus on nyt varmasti diagnosoitu mutta epäillään jonkinasteista ahdistuneisuushäiriötä sekä sosiaalisten tilanteiden pelkoa

 Oletko käynyt sairaalahoidossa (esim. suljetulla mielenterveysosastolla)?
- en oo enkä aio mennäkään. Tammikuussa oli todella lähellä etten ois joutunu osastolle korkean itsemurhavaaran ja masennuksen vakavuuden takia mutta en ite halunnut mennä. Ja onneks mun terkkari puhu ne siellä polilla ympäri ja en joutunu mihkään ossalle. Siellä polilla kukaan ei uskonut että pärjäisin ilman 24/7 valvontaa mutta onneks terkkari usko siihen että pärjään. Jos terkkari ei ois luottanu muhun niin oisin varmaan jossain pakkohoidossa ja kauheessa lääketokkurassa nyt.
 
Oletko koskaan viillellyt?Jos, niin kauan sitä on jatkunut?
- ekan kerran viilsin 12 vuotiaana ja siitä eteenpäin viiltelin enemmän tai vähemmän  15 vuotiaaks asti. Nyt tulee pian vuosi siitä kun viimeks viiltelin. Jos nyt näin voi sanoa niin oon ollu melkein vuoden "kuivilla". Tai oikeestaan toi kuulostaa vähän väärältä sanavalinnalta. Hmm.. vuoden kuivilla kuulostaa siltä kuin ois viiltäny ranteet auki vuosi sitten ja kuollu siihen eli vuotanu kuiviin ja ollu vuoden "kuivilla".
  
 Mitkä asiat aiheuttivat sinulle masennusta?
- tämä onkin vaikea kysymys.Niitä syitä on todella paljon eikä mitään yks yhtä vastausta oon. Mutta ainakin 10 vuotta kestänyt koulukiusaaminen ja ikuinen pelko että milloin se alkaa taas. Se on varmaan iso syy miks itsetunto ja kaikki romuttu. Muita syitä en nyt jaksa alkaa miettiä. Tuli taas kauheat kiusausajat mieleen ja haluan mennä nyt seuraavaan kysymykseen.

 Oletko koskaan yrittänyt itsemurhaa?
- en ehtinyt kun olin niin tyhmä ja jätin itsemurhaviestin liian ajoissa. Mutta ei siitä sen enempää
  
Käytkö psykiatrilla tms.?
- polille on lähete ja oon käyny siellä joskus psykologilla. Nyt juttelen kouluterkkarin kanssa ja käyn polilla vain lääkärillä tällä hetkellä. Nyt on alettu puhua terapiasta mutta en tiedä kuinka se mahtais onnistua. Mutta onneks terkkari on auttanu mua jo suunnattomasti joten en terapian kanssa ainakaan nyt hätäile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti