Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Extrapostaus mahdollisesta omasta kämpästä

Tässä kerron vähän asuntoasioista siis omasta mahdollisesta kämpästä. Kattelin vähän millaisia opiskelijakämppiä olisi tarjolla. Ihan hyvältä silleen vaikuttaa. Noita asuntoja on siis n. 10 kappaletta tuossa talossa mihin haluan. En tiedä onko vapaita kuinka paljon.. Mutta veikkaanpa että saisin kämpän suhteellisen helposti. Koko talo on siis rakennettu -98.

1 huone + tupakeittiö + OMA SAUNA ja yhteensä 28m2. Neliömääristä ei oo mitään hajua, joten en tiedä onko toi pieni vai suuri kämppä? Mutta se on varmaan aika henkilökohtaista että tuntuuko kämppä pieneltä vai isolta. Ottaen huomioon että asun tällä hetkellä 380m2 talossa. Vähän pienempi joo toi kämppä. Varmaan kauhea shokki kun se on niin pieni varmaan. Tuon kämpän vuokra on 310e/kk + käyttösähkö. Vesi ja netti kuuluu vuokraan ja lisäksi siellä on peruskalusteet, mutta omatkin voi toki tuoda. Koululle on matkaa 200m ja kauppoihinkin 50m.

Ja sitten rahoituspuoli. Opintorahaa 200e/kk. Asumislisää 201,60e/kk. Opintolainaa en aio ottaa vielä lukiolaisena. Tuolla rahalla saan maksettua vuokran, sähkön, kotivakuutuksen yms. Sitten saan kelalta vielä lapseneläkettä ja jotain muuta sellaista reilut 200e/kk. Niihin en kuitenkaan haluaisi koskea kun kerrytän niitä autokorttiin. Mutta joo, nyt on rahaa sellaset 1300e tilillä ja töistä tulee 1200e. Ja tuo parisataa euroa ympäri vuoden joka kuukausi tulee tilille tekemättä mitään. MUTTA vaikka kuulostaa ihan hyvältä, että on mukavasti rahaa, niin en halua puolen vuoden päästä saada sellaista tiliotetta jonka saldo näyttää jotain paria kymppiä. Eli toisin sanoen en halua kesätyörahoilla ostaa ruokaa tai maksaa vuokraa.

Sitten päästään itse opiskeluun. Mistä revin rahat kirjoihin? Ehkä 400e menee koko vuoden kirjoihin + kaikki vihot yms. Ostan kaikki kirjat kerralla jotka tiedän varmasti tarvitsevani. En halua joka jakso stressata kun ei oo kirjoja joten hoidan homman kerralla vähän ennen koulun alkua. Ja kotiin kannettuna ilman postimaksuja. Huh, viime vuonna tuli reilu viisi kiloa kirjoja. Mulla on siis noi kaikki kirjat tallella ja voisin myydä pari kiloa pois. Saas nähä minkä tarjouksen saan kun lähetin postihintakyselyn.


  Huomenna pääsen takasin töihin ja terkkarikin on taas takaisin pelissä. Mä tänään mietin taas, että pitäiskö mun soittaa pomolle ja kysyä voisinko olla töissä vielä pari viikkoa tän viikon jälkeen. En vaan tiedä onko siinä mitään järkeä sitten kuitenkaan. Mutta pakko mun on jotain keksiä heinäkuuksi. Mua pelottaa vaan ihan vitusti, että jos toi muuttohomma murenee ja en jostain syystä pääsekään muuttamaan. Mä en sitten kyllä enää jaksa. Sitten voin sanoa että tää elämä on tullut tiensä päähän.


7 kommenttia:

  1. Onhan toi aika pieni, mut yhdelle ihmiselle varmasti sopiva. :p Ota huomioon että osasta rahaa menee veroa, eli todennäköisesti saat 380 € yhteensä opintorahaa...

    VastaaPoista
  2. Olen asunut juuri tuon kokoisessa kämpässä ja kyllähän se valitettavan pieni on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijai.. Ois tarjolla kyllä 36 neliöistäkin saunalla, mutta epäilyttää kun vuokra vaan euron kalliimpi.. Mutta se olis tosin rivitalo. Osaatko muuten kertoa suurin piirtein hmm.. mittoja että paljonko mahtuu tavaraa? Niin kuin miettii että sänky on jo kaks metrii pitkä ja 90 senttii leveä?

      Poista
    2. Eihän ne hinnat aina mene yksi yhteen neliömäärän kanssa. Hintaan vaikuttaa mm. asunnon ikä, kunto, sijainti ja lisävarusteet (sauna, parveke jne.) :)

      Kyllä ainakin itse sain siihen 28 neliömetriseen asuntooni hyvällä järjestyksellä omat tavarani mahtumaan niin, että jäi vielä liikkumatilaakin. Kovin paljoa joustovaraa se ei kuitenkaan anna.

      Poista
    3. Kiitos paljon kun kerroit! En tiedä oikein mitään asunnonhankkimisesta yms. ja tarviin justiin tuollaista tietoa. :)

      Poista
  3. www.booky.fi Edullisia kirjoja, kotiin kannettuna ja ilman postareita ;D Mut on toi kyl pieni kämppä, sori vaan :o

    VastaaPoista
  4. Ole hyvä vaan :) Ja tulipahan mieleeni, et mulla on kans vino pino lukiokirjoja, laita listaa mitä tarviit nii katon josko multa löytyy :)

    VastaaPoista