Sivut

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ässä

Tästä lähtien terkkari tulee olemaan pelkkä S koska tyyppi on sen verran tärkeä ettei sitä viitti ammattinimikkeellä kutsua.

Pari päivää sitten hoitoneuvottelussa sain luvan jatkaa lääkitystä ainakin lokakuuhun asti normiannoksella. Oon kuulemma parantunut hienosti masennuksesta ja muutenkin selviytynyt hatun noston arvoisesti rankasta vuodesta. Kuvitella että rouva idiootti lääkäri oli samaa mieltä asiasta. Muuttamisen suhteenkin se kannusti vaikka tosin asetti ehkä vähän liikaa paineita harrastusten ja kavereiden suhteen. Pitäisi alkaa harrastaa jotakin ja löytää kavereita lokakuuhun mennessä. Siinä sivussa luonnollisesti käydä lukiota ja asua omassa kämpässä. Kaikista vaikeinta on kavereiden hankkiminen ja tutustuminen toisiin ylipäänsä. Terapiaa en saa ainakaan syksyllä, sillä halutaan eka kattoa mitä muuttaminen tuo tullessaan. Ihan ymmärrettävää vaikka S ei ehkä aivan niin tyytyväinen päätökseen ollut. Me tiedetään että tartten psykoterapiaa ennemmin tai myöhemmin ja nyt olisi halvempaa alle 18 vuotiaana hoitaa pää kuntoon terapialla.


Vaikka S on nyt lomalla niin ollaan nähty pari kertaa ja soiteltu sekä viestitelty. Harvoin voi sanoa että toinen ihminen, aluksi täysin vieras tyyppi, välittää oikeasti.

Yritän täyttää kelan opintotukihakemusta mutta toi termiviidakko on helvetinmoista. Hädin tuskin osaan nimen laittaa oikealle kohdalle. En tiedä miten edes todistan että oon opiskellut jo vuoden lukiossa ja jatkan vielä opiskeluja. Ketään ei oo ees töissä koululla joten ei voi hakea allekirjoitusta ja leimaa sieltä. Toivottavasti viimeisen jakson kurssitodistus käy, vaikka se ei kyllä nähtävästi todista, että jatkan vielä syksyllä. Kai kela yhden lukiopiskelijan saa selville kun luottotiedotkin näppärästi selvittää. Hitto kun pitäis saada laput maanantaiksi postiin että ne kerkeää käsitellä ajoissa hakemuksen ja saan rahaa elokuun vuokraan. Keskimäärin kaks viikkoa kestää opintukihakemuksen käsittely, joten nippa nappa ehin saada tukea elokuun vuokraan, mutta maanantaina hakemuksen pitää kiitää jo ykkösluokassa kohti kelan toimistoa.



4 kommenttia:

  1. Mun käsittääkseni nuorten terapiasta (16-25v) korvataan tietynkokonen lohkare, ja sit jos on sitä vanhempi, nii sit on vähemmän. Alle 16v terapiasta en tiiä. Nuorten terapiasta omavastuu eli mitä ite joutuu maksaa on kai se ~17 e. (tietty jos kela suostuu korvaa!) Eli ei pitäis muuttuu kalliimmaks ku tuut täysikäseks :)

    VastaaPoista
  2. Itse en toisaalta tykkää, kun monissa blogeissa eri henkilöihin viitataan vain etukirjaimella. Vähän turhan vaikeaa muistaa missä blogissa mikäkin kirjain tarkoitti ketäkin. :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä totta.. Kirjoittelen varmaan terkkari nimikkeellä jatkossakin tai sitten ainakin alussa muistutan kuka S on. :) Toinen vaihtoehto on se että laitan helpomman kirjaimen esim. TH= terveydenhoitaja on helpompi muistaa. Ja oon samaa mieltä että jos blogi on yksi kirjainviidakko niin vaikea pysyä kärryillä että kuka kukin on. :s

      Poista
  3. Musta oikeesti tuntuu et mun asiat on ihan mitättömiä ja oon keksiny kaiken :S Mut joo, oon kuullu useemmasta paikasta et pohdin elämää jotenki rakentavasti tai silleen hyvin.. en sit ihan tiiä mitä tarkottaa mut hyvä juttu. Kiitos :)

    VastaaPoista