Sivut

maanantai 6. toukokuuta 2013

Hyviä päätöksiä

Sitova ilmoittautuminen syksyn ylioppilastutkintoon. Jännittävää. Tein tänään sellaisen suunnitelman, että kirjoitan terveystiedon ja ruotsin syksyllä. Ruotsilla ei ole niin suurta väliä, mutta pitää kuitenkin kirjoittaa ja päästä läpi. Mutta terveystiedosta olisi odotettavissa ainakin E, mutta todennäköisyydet puoltavat vahvasti myös laudaturia. Totta kai moni asia tulee vaikuttamaan siihen miten tulee käymään.

Kerroin terkkarille näistä mun syksyn suunnitelmista ja se ilahtui suuresti kun mä mietin sopivasti tulevaisuutta. Sanoin terkkarille, että haluan istua kirjoituksissa takana ja tahdon unilääkkeitä varmuuden vuoksi kaappiin ettei unettomuus tule ainakaan esteeksi. Lähdin hyvillä mielin pois terkkarin luota. Parin tunnin päästä terkkari soitti ja sanoi, että oli ottanut selvää  kirjoituksista ja tehnyt pieniä tutkimuksia. Terkkari kysyi, haluanko erikoislääkärin lausunnon mun voinnista/elämäntilanteesta, joka lähetettäisiin sitten lautakuntaan ja jonka seurauksena saisin ymmärrystä. Jos vaikka mun E jäisi parista pisteestä kiinni, niin lautakunta antaisi siitä huolimatta eximian kun lausunto puoltaa sitä. Olin hieman hämilläni, kun en ollut tiennyt että saisin jotain ymmärrystä kirjoituksissa. Terkkari sanoi, että oli jo jutellut asiasta rehtorin ja lääkärin kanssa ja molemmat olivat ehdottomasti sitä mieltä että lausunnot vain lautakuntaan.

Ja sitten tällainen aivan mahtava asia minkä saan sosiaalitoimelta. Ajokortti. Tää on aivan upea juttu, ja oikeasti sosiaalitoimi ei maksa ajokortteja, mutta mulla on niin monta puoltavaa asiaa, joten kortti tupsahtaa taskuun lastensuojelun avustuksella. Mukavaa että sosiaatoimi on valmis panostamaan minun elämään ja tulevaisuuteen.

Päätös, lastensuojelu
Maksetaan lastensuojelun avohuollon taloudellisena tukena ajokorttiin liittyvät laskut ja maksut sisältäen autokoulun B-kortin perusvaiheen maksut sekä ajorata-, katsastus- yms. maksut, jotka ovat edellytyksenä ajokortin saamiselle. Super osallistuu itse ajokortin kustannuksiin kesätöistä saamallaan palkalla (50% nettopalkasta).

Ja sitten toinen päätös joka on ihan jees kanssa. Maksetaan kesän ajan vuokrat, sähkö ja terveydenhoitokulut (?). Ja lisäksi sadan euron ruokarahaa per kuukausi.

2 kommenttia:

  1. Pakko nyt avata suu, vaikka tällä ei periaatteessa ole sen syvempää merkitystä. Mutta halusin siltikin sanoa että oon tosi onnellinen sun puolesta, että sulla on terkkari tukena noin vahvasti kaikessa. :) Ite tein sen virheen, etten kertonu kenellekkään lukioaikana mun masennuksesta, joten en saanu kirjotuksien suhteenkaan mitään apua. Mutta tosi jees, että sulla on joku, joka pitää sun puolia! Tsemppiä! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! :) Kiva että laitoit viestiä, kaikella on aina merkitystä. Se vaatii aika paljon, että uskaltaa kertoa kenellekään omasta tilanteesta tai masennuksesta. Avun pyytäminen on harmillisen vaikeaa mutta ei se ole pelkästään oma vika. Harmi kun sulla ei ollut mahdollisuutta saada tukea kirjoituksiin. Toivottovasti ne kuitenkin menivät hyvin..

      Tsemii sinnekin :-)

      Poista