Sivut

lauantai 29. kesäkuuta 2013

Jotain loppui, jotain alkaa

Kahden viikon uraputki hautausmaalla päättyi. Yllättävän surullinen asia, sillä ehdin jo tottua työpaikkaan ja sen ihmisiiin. Eilen loppui myös terapia hetkeksi. Sekin hieman suretti mutta ei niin paljoa kuin odotin. Mutta ensi viikolla voi hieman ahdistaa, kun ei ole terapiaa missä purkaa ja käsitellä asioita. Viisi viikkoa lomaa terapiasta ja niin paljon ehtii tapahtua sen aikana.

Nyt vietän siis kaksi viikkoa lomaa. Mulla on paljon asioita hoidettavana mutta uskon että asiat järjestyvät. Täytyy hoitaa asioita kelan, lastensuojelun, sossun ja autokoulun kanssa. Raha-asioita kaikki. Kuukauden kuluttua täytän 18v ja nämä byrokraattiset asiat tuntuvat hieman mutkikkailta. Autokoulu ei ole vieläkään lähettänyt toista tuhannen euron laskua ja mun pitää saada se pian, oikeastaan todella pian. Lastensuojelu maksaa ne laskut suurimmaksi osaksi siihen asti kun täytän kahdeksantoista. Lisäksi ongelmia aiheuttavat nämä työntekijöiden kesälomat. Vaikka mulla on tämä lastensuojelun päätös siitä että ne maksavat mun ajokortin, niin se päätös on voimassa vain siihen asti kun olen alaikäinen. Sen jälkeen tulevat laskut ovat mun oma murheeni.

Toinen raha-asia pitää hoitaa kelan kanssa. Opintotuki, asumislisä ja eläke. Kaikki pitää hakea uudestaan ja mietin että pitäsikö varata aika kelan toimistosta. Tosin viimeksi kun asioidin henkilökohtaisesti kelassa, niin tiskin takana oli hyvin ei-empaattinen ja epäkohtelias henkilö.

Elokuun alussa joudun sitten aikuissossun puolelle ja pelkään jo valmiiksi sitä käyntiä. Ensinnäkin se toimeentulolaskuri ei tule tykkäämään siitä kun saan elokuun alussa hieman rahaa tilille. Mutta ne rahat mitä mulla on tilillä niin ovat varattu autoon. Ne kuitenkin lasketaan toimeentulotukeen mukaan. Ilmeisesti mun pitää hassata kaikki rahat ennen sossun käyntiä että tili näyttää nollaa.

Näiden kahden lomaviikon jälkeen menen terveyskeskuksen osastolle töihin. Kaksi viikkoa siellä ja sen jälkeen viikko ruotsin abikurssia. Vituttaa mutta tarvitsen tuota kurssia jo ihan senkin takia että saisin kurssisuorituksen lukioon. Harmittaa kun autokoulu menee päällekäin kurssin kanssa ja joudun siirtämään viimeiset kahdeksan ajotuntia myöhemmäksi elokuulle. Mutta ei se haittaa kun ei vielä ole autoa. Olen muuten ruotsin kurssilla silloinkin kun täytän 18v. Wuhuu...

Ruotsin pänttäyksen jälkeen vain pari lomapäivää ja sitten takaisin kouluun. Katsoin ekan jakson lukujärjestystä ja näyttää aika tympeältä. Normaalin koulunkäynnin ohella täytyy valmistautua myös kirjoituksiin. Hämmentävän jännittävä tilanne. Viikko koulun alkamisen jälkeen jatkuu myös terapia. Ajatuksena on jatkaa jouluun asti eli ensimmäinen vuosi terapiaa kolmesti viikossa.


3 kommenttia:

  1. Nosta ne rahat tililtä vaikka lompakkoon tai johonkin kuitenkin, niin eivät sitten haittaa sossua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, hih :D Oikeastaan aika hyvä suunnitelma. Sossu tarvii vain sen tiliotteen ja mitä sitten vaikka näkyy että nostettu pari tonnia käteistä automaatista. Otan vaikka pari sataa euroa päivässä. Voinhan sanoa että on ollut paljon kuluja. Täytyy hankkia kassakaappi. Sitten kun auto tulee ajankohtaiseksi niin vien rahat pankkiin ja täti voi laittaa ne takaisin tilille. Seuraavana päivänä siirrän rahat tililtä sille jolta ostan auton. Miten nerokas suunnitelma! :D

      Poista
    2. Sanot vaan et paljon kuluja ja kortti ei toiminu! :D

      Poista