Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Tiivistävä päivitys

Varmaan voisi ajatella, että olen ollut nämä kolme tai neljä kuukautta psykiatrisella osastolla, kun ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan. No, en ole ollut. Jotenkin kirjoittaminen jäänyt muutenkin vähemmälle, (päiväkirjat yms.) kun ei ole ollut tarvetta kirjoittaa ajatuksia ja tunteita paperille, vaan on pystynyt puhumaan kaikista asioista auttavien tahojen kanssa. Vuosikausien sulkeutuneisuus ja puhumattomuus ovat hävinneet ja olen saanut luottamusta muita ihmisiä kohtaan. Olen alkanut muuttua näkyvämmäksi ja luonut yhteyksiä ihmisiin. Mutta jotenkin nyt lukulomalla tuli innostusta ja aikaa päivittää blogia. Tosin voi jäädä vain hetkellisesti tai mistäpä sen vielä tietää..

Oon nyt suorittanut kaikki lukion kurssit eli päättötodistus valmistui "normaaliin" aikaan. Ei ollut mikään pakko käydä koulua tai tehdä opintoja "normaalien" nuorten tahtiin. Loput kirjoitukset vielä edessä. Lopputuloksen pitäisi olla hyvä ja hyvät paperit on tulossa. Pidän kuitenkin suunnitellun välivuoden ja teen töitä, kerään rahaa ja luen pääsykokeisiin. Ja tietysti on kolme kertaa viikossa psykoterapiaa (niin, toinen vuosi yhtä tiivistä terapiaa menossa), sosiaalitätejä, psykiatreja ja psykiatrisia sairaanhoitajia. Tietysti terkkari on tiiviisti menossa mukana yhä edelleen!

Vointi on kohentunut huimasti, ja pikku hiljaa voi miettiä, että olen sairastanut vaikeaa masennusta, mutta nyt voin paremmin. En ole ikuisesti masentunut vaan siitäkin voi parantua. Traumaattisia kokemuksia ja niiden käsittelyä on vielä paljon edessä, ja ne tulevat vaikuttamaan vielä pitkään (kenties lopun elämää), mutta niiden kanssa oppii elämään ja lopulta niistäkin voi löytyä uusia voimavaroja itselle.

Joo, tää paranemistahti on ollut huimaa, mutta väliin on mahtunut monta kymmentä takapakkia. Itsetuhoisuutta on ollut jonkin verran, mutta verrattuna aikasempiin vuosiin niin itsetuhoisesti ajatteleminen ja toimiminen ovat vähentyneet hirveän paljon.

Toivottavasti tästä pääsi hieman kärryille kuulumisista, vaikka tosin paljon on tapahtunut viikkojen kuluessa ja välillä on ollut vaikeampaa ja välillä vähän helpompaa.




4 kommenttia:

  1. Hei, ihana kuulla susta taas pitkästä aikaa! :) Ja vielä ihanampaa on kuulla että sulla menee paremmin koko ajan, pikkuhiljaa! :) Takapakkeja tulee, mutta ne kuuluu paranemisprosessiin! Sä selviät kyllä tästä vielä <3

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva kuulla, että menee paremmin!

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, tervetuloa takaisin blogimaailmaan!

    VastaaPoista
  4. Ihania kuulumisia, hyvä! <3 t. S ;)

    VastaaPoista